//Superdupaschaaa: Tips Tidur Lena

Tips Tidur Lena

SLEEPING GIRL


Ramai yang tak tahu sebenarnya salah satu dripda hobi aku adalah tidur ( membuta ).aku tidur berjam-jam tanpa membangunkan diri terus =B . Hari ni aku nak kongsi dgn semua tips macam mana dapatkan tidur yang lena .tidur yang lena  bagus untuk tumbesaran badan kita dan untuk remaja yang berusia seperti aku bagus pada peringkat awal admin membesar lah.aku tidur lena bukan sebab didodoikan okey .
Berikut adalah 3 tips tidur lena macam aku :-
Pengcahayaan


Lebih gelap bilik , lebih baik . Elakkan lampu yang menyilaukan mata . Lampu tepi katil mesti malap.malap.malapkan juga cahaya yang boleh dilihat dari tingkap. kalau  masih boleh lihat cahaya luar dari tingkap, selapiskan lagi langsir tu dgn  apa-apa yang tebal,Dengan selimut yang tak pakai pun boleh.Beberapa lapis pun tak kisah janji tak nampak cahaya dari luar.

Mesti Matikan


weii ! jangan lupa matikan diri sendiri , nak matikan tv je . Henpon juga silent danmatikan terus pun boleh . Hempas je kat dinding. Nyamuk pun kena jugak matikan . Ingat nak matikan nyamuk kena spray racun serangga dulu pastu bagi bau dia hilang then baru boleh masuk bilik korang yg indah tu . Jangan spray pastu tidur , alamatnya lain jadinya kang sekali nyamuk dengan tuan-tuan nyamuk skali mati.

Cuba Mengira

Lampu dah malap, nyamuk,tv,handpon dah mati . Ok pasti mata masih terkebil-kebilkan? Ok tutup mata dan berimaginasi 
seperti di bawah ini :-
  1. Bayangkan ada seekor kambing dalam kepala
  2. Tapi jangan menggatal nak check tengok dia jantan or betina ( takperlu)
  3. Bayangkan lagi depan kambing tu ade satu pagar
  4. bayangkan lagi kambing tu lompat atas pagar ( pastikan dia lompat atas . bukan lalu bawah pagar :D ) tak aci lah .. pesan kat kambing tu jangan main tipu . tettt :B

Ok bermula sekarang kambing pertama dengan kiraan berbunyi ' 1,2,3,4 dan seterusnya . kira sampai tuan kambing tertidur okey  done :D    
                                                                                       LOVE TASYA

With Love Nathasya ♥

No comments:

Post a Comment

ALL COPYRIGHT RESERVED BY AQILLA NATHASYA 2012